miércoles, 2 de mayo de 2007

LES MEUES COMPETÈNCIES EN EDUCACIÓ AUDIOVISUAL

Dia a dia, amb assignatures com aquesta, renovades i adequades al segle que estem, ens estem conscienciant més si cap, que un bon docent no pot deixar de renovar-se i formar-se constantment. Els bons docents han d’estar actualitzats i no poden quedar-se enrere amb l’utilització de recursos tecnològics com els audiovisuals.

I, després d’haver llegit les competències bàsiques de noves tecnologies en educació audiovisual, he pogut comprovar que hi ha coses que no sé o no n’entenc del seu ús amb profunditat, i ho hauria de fer per a ser una docent, competent en tots els àmbits.

Ara bé, si que sé utilitzar aparells digitals com la càmera digital, el mp3, els dvd, i algunes coses més. I també, programes com el Jclic i altres de l’ordinador però, els meus coneixements quant a les noves tecnologies no són grandiosos. Em costa una mica aprendre, sobre tot de programes informàtics nous, però el que més em costa és habituar-me a aquestes innovacions i utilitzar-les, per a millorar la meua vida quotidiana.

Però la part de cine i la d’observació i reflexió de programes, dibuixos, ..., sóc totalment inexperta, i això és un dels aspectes que tot-a docent, o simplement qualsevol persona que no es vulga quedar obsoleta , hauria de saber-ne un mínim.

Són diverses les causes per les que molts docents no utilitzen les tecnologies audiovisuals, pot ser perquè no li vegen la necessitat d’utilitzar-les, perquè no saben fer-les funcionar per traure-li utilitat, o per moltes altres raons. Però siga quina siga la causa primera que porte a la gent a no utilitzar les tecnologies audiovisuals, hem d’intentar superar-ho i incloure-les en la nostra vida quotidiana, per traure’n el màxim profit. A més hem de ser conscients que els xiquets ja naixen en l’era audiovisual, i des de l’escola els hem de proporcionar recursos actuals, propis de la seua època.

No hay comentarios: